Απίστευτη ιεροσυλία σε ναό της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, 17:08
Απίστευτη ιεροσυλία σε ναό της Κρήτης
Βέβηλοι, ιερόσυλοι χτύπησαν χθες στην εκκλησία της Ανάληψης στην θέση ”Χριστού” στην Νίδα λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου, 22 χιλιόμετρα από τα Ανώγεια, προκαλώντας την αηδία και την αγανάκτηση των Ανωγειανών κτηνοτρόφων που έχουν εκεί τα κοπάδια τους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, βοσκός που πέρασε από την εκκλησία με τη σύζυγο του διαπίστωσε μια άνευ προηγουμένου βεβήλωση στο μικρό εκκλησάκι του Χριστού. Υπάνθρωποι είχαν αφοδεύσει και είχαν ουρήσει παντού μέσα στον χώρο και είχαν αλείψει όλες τις εικόνες με κόπρανα. Μάλιστα σε μια έγραψαν στα Ελληνικά «Φάτε σκ..α κερνάει ο Δίας».

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό σε πανελλήνιο ίσως επίπεδο καθώς τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές περιπτώσεις βεβηλώσεων εκκλησιών (όπως για παράδειγμα στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού στον Καμαριώτη πριν ένα χρόνο) αλλά σε καμιά περίπτωση σε αυτή την αισχρή και απαράδεκτη μορφή με αφόδευση και κόπρανα πάνω στις εικόνες της Ορθοδοξίας.

Σύμφωνα με το anogi.gr, ενώ υπήρχε και ένα μικρό παγκάρι που οι πιστοί βάζουν χρήματα, οι βέβηλοι δεν το άνοιξαν ούτε έκλεψαν κάτι. Το μόνο που τους ενδιέφερε φαίνεται ήταν αυτή η τραγική και αισχρή πράξη που μόνο οργή και αγανάκτηση σε όλους μας προκαλεί.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν μέσα στο Ιερό του Ναού όπου αφού αφόδευσαν στην Αγία Τράπεζα και βρώμισαν τις εικόνες τις έβαλαν μέσα στην κολυμπήθρα! Η οργή των κτηνοτρόφων ήταν τέτοια που δεν κάλεσαν την αστυνομία αλλά κάποιοι πήγαν εκεί τα ξημερώματα με όλα τα απαραίτητα σύνεργα και καθάρισαν το μικρό εκκλησάκι της Αναλήψεως. Δυστυχώς κανείς από τον δράστη ή τους δράστες της πρωτοφανούς ενέργειας δεν έγινε αντιληπτός.

Σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive.gr, o αντιδήμαρχος Ανωγείων Β.Σμπώκος, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να είναι κάτοικος της περιοχής, ενώ τα σύμβολα που έχουν αναγραφεί παραπέμπουν σε οπαδούς του Δωδεκάθεου. «Πιθανότατα κάποιος από τους χιλιάδες επισκέπτες που το καλοκαίρι επισκέπτονται το λατρευτικό χώρο, προχώρησε στην ενέργεια αυτή. Επ'ουδενί δεν είναι κάτοικος της περιοχής», είπε ο κ.Σμπώκος.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγο νοτιότερα των Ανωγείων, στον Καμαριώτη, στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού όπου άγνωστοι είχαν γράψει αραβικά σύμβολα, βεβηλώνοντας το ναό.

Με πληροφορίες από τα anogi.gr - cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, 17:10