Απίστευτο! Οι «φωστήρες» του ελληνικού δημοσίου βρήκαν να πατάξουν την φοροδιαφυγή στο πρόσωπο ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, ο οποίος χρώσταγε 156 ευρώ στο ΙΚΑ. Τι έκαναν για να σβήσουν το χρέος; Πήγαν να κατασχέσουν την τραπεζαρία του.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν δικαστικός επιμελητής έφτασε στο νοικιασμένο σπίτι του 76χρονου άνδρα στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία του, για χρέος που είχε από το 1988 στο ΙΚΑ. Ο ηλικιωμένος δεν είχε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αποπληρώσει τα 20 ένσημα, αξίας 156 ευρώ, καθώς η σύνταξη που παίρνει από το ΤΕΒΕ είναι μόλις 450 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το χρέος με τους τόκους ανέβηκε στα 994 ευρώ και το ΙΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάσχεση.

Τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία του ηλικιωμένου, ο οποίος την ώρα της κατάσχεσης βρισκόταν στο νοσοκομείο, ήταν μια τραπεζαρία και τρεις καρέκλες, τα οποία εκτιμήθηκαν ως ενιαίο σύνολο αντί 145 ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα γινόταν ο πλειστηριασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσιοποίηση του θέματος ανάγκασε τελικά τον διοικητή του ΙΚΑ να ανακαλέσει για ανθρωπιστικούς λόγους, τον πλειστηριασμό.

Παράλληλα η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέφρασε τη λύπη της για την ταλαιπωρία, στην οποία υπεβλήθη ο υπερήλικας συνταξιούχος, για την αναλγησία, με την οποία ενήργησαν στελέχη του Ιδρύματος και για την έλλειψη διοικητικής ικανότητας, που έδειξαν στο χειρισμό της.

Επιπλέον, κάλεσε σε απολογία τον διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος Πατρών, κ.Μιχάλη Αλέξανδρο, για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και ακραία εφαρμογή των διατάξεων, ενώ παράλληλα τον έθεσε στη διάθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με το ερώτημα της αργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης