Ελέγχους ξεκινά από τις 17 Σεπτεμβρίου το Δασαρχείο Καλαμάτας για τα κυνηγόσκυλα που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί στη Μεσσηνία, καθώς πρέπει να είναι δηλωμένα στην άδεια κυνηγιού, να έχουν πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και να είναι εμβολιασμένα για λύσσα. Πλέον η παράβαση των παραπάνω τιμωρείται με τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυνηγιού.

Ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει και οι κυνηγοί, πρέπει να έχουν δηλώσει τα κυνηγόσκυλα στο Δασαρχείο, ενώ μεγάλες αλλαγές και υψηλά πρόστιμα έχει επιφέρει ο νέος νόμος και για τα ζώα συντροφιάς, καθορίζοντας όρια, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις ιδιοκτητών, αλλά και των Δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλεγχοι από το Δασαρχείο

Με αφορμή την έναρξη τις επόμενες ημέρες της περιόδου θήρας λαγού και αγριογούρουνου, ο δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας, επεσήμανε προς τους κυνηγούς ότι ταυτόχρονα θα αρχίσουν οι έλεγχοι τόσο για τους ίδιους όσο και για τα κυνηγόσκυλά τους. Από φέτος, κατά την έκδοση της άδειας θήρας, οι κυνηγοί πρέπει να δηλώσουν τα σκυλιά που χρησιμοποιούν στο κυνήγι.

«Πρέπει να προσκομίσουν το βιβλιάριο του κτηνιάτρου, όπου θα φαίνεται ότι έχει γίνει το εμβόλιο λύσσας και ότι έχει ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Το νούμερο της ταυτοποίησης γράφεται πάνω στην άδεια θήρας και σε κάθε έξοδο που κάνει ο κυνηγός, πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο του σκύλου. Αν διαπιστωθεί σε έλεγχο ότι δεν έχει αναγραφεί ο σκύλος στην άδεια θήρας, η άδεια κατάσχεται μέχρι να μας προσκομίσει τα δικαιολογητικά και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ» εξήγησε ο κ. Κατσίποδας, συμπληρώνοντας πως όλα τα κυνηγόσκυλα που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί πρέπει να δηλωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης