Συνάντηση είχαν νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης προκειμένου ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που κρίθηκαν επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.

Θα κατεδαφιστούν 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη 
Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε κατόπιν της συνάντησης, εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για 27 αυθαίρετα στην περιοχή της Μάνδρας. Τα εν λόγω κτίσματα διαπιστώθηκε πως βρίσκονται εντός ρεμάτων.

Επιπρόσθετα θα κατεδαφιστούν 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Παράλληλα, επίσης κατεδαφιστέες κρίθηκαν 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση σε παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.

Πρέπει να τονιστεί ότι το ΥΠΕΝ εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα.

Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Τονίζεται ότι η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα και αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα. 

Η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα και αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματαΜάλιστα, ερωτηθείς επί του θέματος, στο ραδιόφωνο «24/7» ο κος Σταθάκης δήλωσε πως οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα με την χρηματοδότηση της διαδικασίας να έχει εγκριθεί από το “Πράσινο Ταμείο”.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά το ενδεχόμενο αντιδράσεων ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει ακάθεκτη τις διαδικασίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης