Νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία των συμβολαιογράφων, που τελευταία δέχονται επιθέσεις σε χώρους όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί αλλά και στα γραφεία τους, αποφάσισε να φέρει η κυβέρνηση με στόχο να σταματήσει η αποχή τους και να διενεργηθούν πλειστηριασμοί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, αποφασίστηκε πως τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα θα είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«- Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των συμβολαιογράφων που δέχονται επιθέσεις κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους.

-Αυτεπάγγελτη δίωξη για τα σε βάρος τους εγκλήματα και όχι κατόπιν μηνύσεώς τους όπως ισχύει ως σήμερα. Αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε Ειρηνοδικεία Αθήνας Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις όπου θα διενεργούνται πλειστηριασμοί και

-Βελτιώσεις στη διαδικασία πλειστηριασμών το αμέσως προσεχές διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό τα μέτρα αυτά θα αποτιμηθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και εξ αυτού θα κριθεί η τύχη της αποχής των συμβολαιογράφων που αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται τελευταία.

Την ανησυχία της κυβέρνησης σχετικά με το «πάγωμα» των πλειστηριασμών από τους συμβολαιογράφους είχε εκφράσει νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως οι συμβολαιογράφοι μέχρι στιγμής έχουν αναστείλει τους πλειστηριασμούς έως το τέλος του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης