Η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στον λόφο του Φιλοπάππου εξακολουθεί να απασχολεί τις Αρχές, ενώ ήδη έχουν οδηγηθεί στη φυλακή οι δράστες.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.
Σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα πρόσωπα των τριών δραστών.
Πρόκειται για τους:

(επ) Younas (ον) Imtisal του Yoynas και της Sajida, γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
(επ) Qadeer ή Ahmed (ον) Ahmad ή Qadeer του Nazar και της Shanaz ή Shehnaz , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν

(επ) Abdeen (ον) Sajjad Khaleel Ibrahim ή Sajjad του Khaleel ή Hallel και της Matiha ή Madeeha Safar ή Madihaa , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση για χρονικό διάστημα έως 24-2-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ως άνω αδικημάτων. 
Το χρονικό του φονικού
Το θύμα σπούδαζε στη Σκωτία και εργαζόταν στο ξενοδοχείο Hilton της Γλασκώβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα στην Κέρκυρα και την Κρήτη και τις τελευταίες ημέρες που επέστρεψε στην Αθήνα έμενε στο πατρικό του στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Η κοπέλα που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ έχει καταγωγή από την Πορτογαλία και είχε έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί.
Το βράδυ της Τετάρτης οι δυο τους συναντήθηκαν για να πάνε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως εξιστόρησε στους αστυνομικούς η 23χρονη ανέβηκαν στου Φιλοπάππου και εκεί δέχθηκαν επίθεση από το τρίο των αλλοδαπών ληστών με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει βράχο ύψους 30 μέτρων και να χάσει τη ζωή του. 
H νεαρή από την Πορτογαλία είπε πως οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.
Η κοπέλα, όπως επεσήμανε στους αστυνομικούς, κοίταζε τον ληστή που έψαχνε την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα. Ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης