Για όλους και για όλα μίλησε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψής του, τους στόχους του, τον λόγο που τον οδήγησε στην απόφαση να παραβιάσει την άδειά του, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν συνεργάζεται με ποινικούς, διαψεύδοντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία -όπως ανέφερε- φέρουν μερίδιο ευθύνης για την επιβολή των μνημονίων που αποτελούν τον δούρειο ίππο για την άλωση της χώρας.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και τους ολιγάρχες του πλούτου, ανέπτυξε τον συλλογισμό του για το επαναστατικό κίνημα, τονίζοντας ότι η καταστροφή της Ελλάδας είναι το ευρώ. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Ας μη με ενοχλούσε το σύστημα. Όσο υπάρχει αδικία, δεν θα καθίσω ήσυχα» προειδοποίησε μέσα από τις φυλακές.

Oλόκληρη η συνέντευξη του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Ετοίμαζα χτυπήματα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν κρύβω ότι ετοίμαζα χτύπημα, αλλά χτυπήματα, όπως είχα πει στο βίντεο«Δεν θα κρίνω εγώ εάν οι φυλακές Δομοκού είναι υψίστης ασφαλείας. Για όλους εμάς αποτελεί φυλακή υψίστης πίεσης και στέρησης» αποκρίθηκε στην ερώτηση για τη μεταφορά του από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

«Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις αστυνομικού δελτίου. Δεν κρύβω ότι ετοίμαζα “χτύπημα”, αλλά “χτυπήματα”, όπως είχα πει στο βίντεο του 2014. Θα έκανα χτυπήματα σε δοσίλογους, δεν βγήκα για να κάνω διακοπές, μάζεψα εφόδια, όλα αυτά τα έκανα μόνος μου. Απέδειξα ότι μπορώ να κυκλοφορήσω και το πέτυχα. Αν ήταν η τύχη μου, θα μπορούσα να σκοτωθώ σε μία μάχη. Δεν είναι σκοπός μου να σκοτώσω. Το ότι με πιάσανε δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει χτύπημα. Θα το κάνουν άλλοι. Ξέρω ποιος είναι ο εχθρός μου και εκεί βαράω πάντα. Στόχος μου είναι οι δυνάμεις κατοχής, οι Γερμανοί, οι ντόπιοι δοσίλογοι, οι τραπεζίτες. Αλίμονο σε όποιον βρεθεί ανάμεσα σε μένα και τους στόχους μου, να προσέχει», είπε με πάθος, υπερασπιζόμενος τα πιστεύω του.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο μία πρόταση στην κοινωνία»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Χριστόδουλος αποκάλυψε ότι συνελήφθη έπειτα από «κάρφωμα»Έχει γίνει επέλαση από την τρόικα, από τις δυνάμεις κατοχής. Η κυβέρνηση παίρνει εντολές από διεκπεραιωτές της τρόικας. Δεν βγήκα να παίξω κλέφτες και αστυνόμους πληροφοριοδότη. Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι μία επαναστατική οντότητα και ανέλυσε τις σκέψεις του για τις μορφές της επανάστασης.

«Έχει γίνει επέλαση από την τρόικα, από τις δυνάμεις κατοχής. Η κυβέρνηση παίρνει εντολές από διεκπεραιωτές της τρόικας. Δεν βγήκα να παίξω κλέφτες και αστυνόμους. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο μία πρόταση στην κοινωνία, το ΚΚΕ έχει σωστές θέσεις, αλλά δεν πείθει κανέναν. Όλοι όσοι μας ξεπούλησαν θέλουν να συνεχίσουμε δέσμιοι του ευρώ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Το δήθεν πρόγραμμα είναι ο δούρειος ίππος για την άλωση της χώρας.

»Το επαναστατικό κίνημα θα γίνει. Δεν είμαι προφήτης. Δεν θα μας σώσει ο Αντώνης ή ο Αλέξης. Ξεπηδούν νέες επαναστάσεις. Ο Σπάρτακος απέτυχε, η δουλεία όμως καταργήθηκε. Το ίδιο συμβαίνει πάντα. Οι επαναστάσεις δεν πάνε χαμένες. Το όραμα υπάρχει» επεσήμανε.

«Η πρόταση είναι μία: Άμεσα, έξοδος από το ευρώ, ολοκληρωτική άρνηση πληρωμής του χρέους, κατάργηση συμφωνιών, ακύρωση χαριστικών αποκρατικοποιήσεων, τιμωρία των ενόχων, ανάπτυξη με ιδία μέσα, αναζήτηση νέων συμμαχιών. Αυτά είναι πολύ απλά. Λένε ότι άμα γίνουν αυτά θα πεινάσουμε. Το πρόγραμμά τους είναι να δουλεύουμε με 200 ευρώ τον μήνα. Θα πεινάσουμε ούτως ή άλλως», πρόσθεσε.

«Δεν θα κάνω δημόσια κριτική στον Κουφοντίνα»

Ερωτηθείς για τον σύντροφό του στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε κοφτά: «Δεν θα κρίνω κανέναν σύντροφο, δεν θα ερμηνεύσω τις δηλώσεις και ειδικά συντρόφων που βρίσκονται στις ίδιες συνθήκες με μένα. Είναι δεκτή η κριτική του. Δεν θα τους κάνω δημόσια κριτική. Είμαι βαθιά δημοκράτης. Ο εχθρός μου είναι οι τράπεζες και οι δοσίλογοι. Είμαι αυτόνομο άτομο και αυτόφωτο. Ο εχθρός μου είναι αυτός που είναι απέναντι».

«Δεν συνεργάζομαι με ποινικούς»

Διαψεύδοντας πλήρως τις πληροφορίες και ρεπορτάζ μερίδας ΜΜΕ για τα περί συνεργασίας του με ποινικούς, ο Χριστόδουλος ξεκαθάρισε: «Δεν είναι δίπλα μας οι ποινικοί. Σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαζόμουν με ποινικούς. Εμείς είμαστε το αντίθετο. Εμείς δεν κλέβουμε. Δουλεύουμε υπέρ του λαού».

Σε μία αποστροφή του λόγου μάλιστα αναρωτήθηκε: «Τι αποκόμισα; Μία πολύχρονη φυλάκιση και φτώχεια. Δεν με ενδιαφέρει ο πλουτισμός». «Εμείς τα παίρνουμε από τους τραπεζίτες. Τους πείθουμε με τα όπλα. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι καμία επανάσταση δεν γίνεται κατά τας γραφάς. Η κάθε επανάσταση έχει τον δικό της χαρακτήρα» συμπλήρωσε.

«Έχουν καταδικάσει τον λαό»

«Καταδίκασαν τον λαό στον θάνατο από πείνα, από ανέχεια, από έλλειψη φαρμάκων. Να βγαίνει ο Πρετεντέρης και να μας λέει δολοφόνους; Τα ΜΜΕ είναι η πιο ισχυρή καταστροφή, αυτά ευθύνονται που πέρασαν τα μνημόνια. Οι μεγαλοκαναλάρχες από το πρωί λιβανίζουν τα μνημόνια και προσπαθούν να σώσουν τις τράπεζες» τόνισε.

«Ο ρουφιάνος δεν θα χαρεί το 1 εκατομμύριο ευρώ»

«Με εντόπισαν με ρουφιανιά. Μου απέδωσαν ότι έφτιαξα οργάνωση με άτομα που δεν έχω δει ποτέ, η κοπέλα (σ.σ.: η Αγγελική) ήταν ταχυδρόμος, δεν έκανε τίποτα σπουδαίο. Δεν τον ξέρω, θα τον μάθω και θα αποδοθούν ευθύνες. Όποιος πήρε το 1 εκατομμύριο δεν θα το χαρεί. Θα τον καταγγείλω και θα γίνει κατάπτυστος όλης της κοινωνίας».

Ο Χριστόδουλος περιέγραψε και τη στιγμή της σύλληψής του διαψεύδοντας ότι το τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο και πως δεν παρακολουθούνταν νωρίτερα από τις διωκτικές αρχές. «Με χτύπησαν με ένα αμάξι, με πέταξαν κάτω, με αρπάξανε. Δεν είχαν υπομονή. Τη μάχη τη δίνεις εάν έχεις πιθανότητα να κερδίσεις. Εγώ δεν είχα. Δεν είμαι αυτόχειρας».

«Με απείλησε δικηγόρος του ολιγάρχη»

Για πρώτη φορά αποκαλύπτει τον λόγο που τον οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσει να αγωνίζεται εκτός φυλακής και να παραβιάσει τους όρους της αδείας του.

«Πριν από δύο χρόνια, όταν άρχισα και έπαιρνα άδειες, νόμιζα ότι θα είχα μία ευθύγραμμη πορεία και ήλπιζα να μεταφερθώ στις αγροτικές φυλακές δίπλα στους γονείς μου. Ξαφνικά ήρθε εκπρόσωπος του ολιγάρχη του Βαρδινογιάννη. Κατάλαβα ότι αυτοί δεν συγχωρούν ποτέ. Ήταν έμμεση απειλή. Το μήνυμα ελήφθη. Και μετά από τρεις μήνες ήρθε η πληροφορία ότι κόβονται οι άδειες. Αφού είστε εσείς εδώ, είμαι και γω εδώ. Οπότε πήρα και γω τις αποφάσεις μου».

«Δεν ψηφίζω»

Κάνοντας την αυτοκριτική του για την απόφαση να αλλάξει την εμφάνισή του ενόσω ήταν καταζητούμενος είπε: «Πήγαινα παντού χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς. Απεδείχθη ότι το μαλλί ήταν πετυχημένο εργαλείο. Δεν είμαι νάρκισσος και τα έβαψα. Μόνος μου τα ‘βγαλα πέρα. Τώρα, το έκοψα το μαλλί».

Κλείνοντας τη συνέντευξη αναφέρθηκε και στις εκλογές λέγοντας: «Δεν είμαι γραφικός Γιωργάκης να κάνω κόμματα, χρειάζεται ανατροπή των γερμανοτσολιάδων. Το μπαρούτι υπάρχει στην κοινωνία. Η πένα και το κανόνι είναι από το ίδιο μέταλλο. Είναι προφανές, είμαι αμετανόητος. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Όσο υπάρχει αδικία, δεν θα καθίσω ήσυχα. Όποτε ψήφιζα, έριχνα άκυρο. Δεν βαυκαλίζομαι ότι θα με σώσουν αυτοί. Εάν πήγαινα τώρα στην Ικαρία, θα έκανα καλύτερα μίνι διακοπές αντί να ψηφίσω».

«Εδώ η κοινωνία έχει βουλιάξει. Σύγκρουση με όλους αυτούς που μας καταστρέψανε. Δεν υπάρχει σωτηρία με αναγνώριση του χρέους. Δεν τους χρωστάμε. Όλα αυτά τα χρήματα που μας δώσανε είναι τοκογλυφικά δάνεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης