Συσκέψεις επί συσκέψεων διεξάγονται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των διοικητικών παραγόντων του «The Mall Athens» και των επικεφαλής της ασφάλειας του εμπορικού κέντρου σχετικά με αυτά που συνέβησαν την Κυριακή, από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε το περιεχόμενο των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων στη «Ζούγκλα» και την «Ελευθεροτυπία» για τοποθέτηση βόμβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά την έκρηξηΠρωινό Κυριακής, τα καταστήματα είναι κλειστά, περίπου 200 πελάτες περιτριγυρίζουν στους διαδρόμους, κάποιοι έμποροι έκαναν απογραφή και οι υπεύθυνοι του «Mall, το οποίο διαχειρίζεται η Lamda Development του Ομίλου Λάτση, ειδοποιούνται από τις αστυνομικές αρχές για εκκένωση του κτηρίου. Το χρονικό περιθώριο ήταν αρκετό (48 λεπτά), ώστε να γίνει με ασφάλεια η πλήρης εκκένωση.

Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως στο μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2005, έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Το αποτέλεσμα, δύο ελαφρά τραυματίες, εργαζόμενοι του «Mall», άνδρες της ασφάλειας του κτηρίου, καθώς καιSecurity στο Mall ζημιές, κυρίως, σε δύο καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκ των δύο security στην προσπάθειά του να ανέβει τις κυλιόμενες σκάλες τραυματίστηκε ελαφρά, για να οδηγηθεί στο ΚΑΤ και να λάβει εξιτήριο στη συνέχεια.

Ποιος υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου αναλαμβάνει την ευθύνη για τον τραυματισμό των δύο εργαζομένων; Τι ώρα δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτηρίου; Αυτοβούλως έπραξε ο υπάλληλος του parking και παρέμεινε στη θέση του; Είναι μερικά ερωτήματα που ελπίζουμε να μη μείνουν αναπάντητα.

Λίγο μετά την έκρηξη της βόμβας, ένας πολίτης αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη Ζούγκλα και καταγγέλλει πως στις 10.22 οι υπάλληλοι του parking του «Mall» εξακολουθούσαν να εισέρχονται και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Σημειώνεται ότι στις 10.22 ίσχυε το περιθώριο χρόνου των 48 λεπτών (σ.σ.: στις 09.59 το τηλεφώνημα στη Ζούγκλα) που είχαν δώσει οι δράστες της επίθεσης για την εκκένωση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι του parking να επέτρεπαν την είσοδο ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα;

Η καταγγελία του πολίτη που επικοινώνησε με τη zougla.gr:

Tι κατέγραψε ο φακός της zougla.gr στο εσωτερικό του κτηρίου:


(Συνεργεία αποκαθιστούν τις ζημιές)


(To σημείο όπου έγινε η έκρηξη, άνδρας της ασφάλειας του κτηρίου φυλάσσει το κατάστημα)


(Γυάλινα κάγκελα που ράγισαν λόγω της έκρηξης)


(Έρευνες της Σήμανσης για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα στις κυλιόμενες σκάλες)


(Γυψοσανίδες που αποκολλήθηκαν λόγω της έκρηξης)

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι πάρκαρε το αυτοκίνητό του κανονικά και μόνο όταν ανέβηκε στον πρώτο όροφο από τη σκάλα αντιλήφθηκε κάποια κινητοποίηση και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.

Επίσης, πελάτης του εμπορικού κέντρου, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι ο κρότος δεν ήταν ιδιαίτεραΦυλάκιο της Seitanidis Security εκκωφαντικός και ότι η έκρηξη σημειώθηκε αμέσως μετά την εντολή των αστυνομικών για εκκένωση και όταν ήδη άρχιζε να αδειάζει το εμπορικό. «Ευτυχώς, πρόλαβαν και μας ειδοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας. Με το που πατήσαμε το πόδι μας έξω από το κέντρο, ακούσαμε την έκρηξη, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική. Η έκρηξη ακούστηκε από τον πρώτο όροφο και τότε αρχίσαμε τρομοκρατημένοι να τρέχουμε προς τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν ενημέρωσαν τον κόσμο;

Η εταιρεία μέχρι στιγμής αρκέστηκε σε δύο δελτία Τύπου, μέσω των οποίων ενημέρωσε πως η εκκένωση επετεύχθη μέσα σε 6 λεπτά και υπήρξε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και ρεπόρτερ μας που επισκέφθηκε το εμπορικό ενημερώθηκε πως ουδείς αυτήν τη στιγμή δύναται να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα λόγω σύσκεψης. Το μεσημέρι της Δευτέρας καλέσαμε και την εταιρεία φύλαξης Seitanidis Security, η οποία έχει αναλάβει την εργολαβία στη φύλαξη του «Mall», αλλά δεν κατέστη εφικτό να συνομιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο.

Η εταιρεία

Κύριοι μέτοχοι του «Τhe Mall Athens» είναι η Lamda Development S.A. και η HSBC Property Investements Ltd, ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η ECE LAMDA Hellas, εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης εμπορικών κέντρων.

Το 2011 το «The Mall Athens» εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία τον εκθεσιακό χώρο του 4ου ορόφου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να έχουν μεγαλύτερη επιλογή σε ψυχαγωγικές δράσεις.

Στις αναπτύξεις της LAMDA Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης