Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, ένας ηλικιωμένος αφού πρώτα περπάτησε στην παραλία του Βόλου, έφτασε στο σημείο όπου « δένουν» τα «δελφίνια» και έπεσε στη θάλασσα. Το γεγονός ότι στην προκυμαία ο 91χρονος είχε αφήσει το σακάκι, το μπαστούνι του και μια τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα, οδηγούν τους άντρες του Λιμενικού στο συμπέρασμα ότι ο ηλικιωμένος είχε προαποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στη θάλασσα και όχι σε ατύχημα που προκλήθηκε από μία πρόσκαιρη αδιαθεσία που ενδεχομένως να αισθάνθηκε.

Την πτώση του ηλικιωμένου στη θάλασσα αντιλήφθηκε μια υπάλληλος του παρακείμενου καφέ στο λιμάνι που έπεσε στα παγωμένα νερά για να τον σώσει. Η ίδια κινητοποιήθηκε μετά από τα συνεχή γαυγίσματα αδέσποτου ζώου και βγήκε από το μαγαζί όπου εργάζεται για να δει τι συμβαίνει.
Μάρτυρες ανέφεραν πως εάν δεν γάβγιζε ο σκύλος κανείς δεν θα είχε αντιληφθεί το περιστατικό, ενώ η ίδια δήλωσε πως θα μπορούσε και να είχε σώσει τον ηλικιωμένο εάν το είχε αντιληφθεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η ίδια έπεσε στη θάλασσα και προσπάθησε να βγάλει το κεφάλι του έξω από το νερό ο 91χρονος ανέπνεε ακόμα. Ξεψύχησε ωστόσο μετά από λίγα δευτερόλεπτα και ενώ η ίδια είχε αρχίσει να ζητά βοήθεια από τους λιμενικούς που ούτε και οι ίδιοι είχαν αντιληφθεί με τη σειρά τους τι ακριβώς είχε συμβεί. Όσο διάστημα η γυναίκα ήταν μέσα στη θάλασσα οι λιμενικοί της έριξαν σχοινιά για να δέσει τον ηλικιωμένο και τον τράβηξαν έξω από το νερό. Όταν τον ανέσυραν ο 91χρονος ήταν ήδη νεκρός. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του οποίου το μετέφερε στο νοσοκομείο. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης