Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου Στέλιο Καλαμιώτη, πραγματοποίησε το πρωί αυτοψία στους χώρους του καταυλισμού, που βρίσκεται δίπλα στη στάση «Νομισματοκοπείο» του Μετρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν συμφωνίας που προέκυψε ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση την Τρίτη αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση των Ρομά σε άλλη περιοχή της Αττικής να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αρχικά, θα γίνει η κατεδάφιση 12 κτισμάτων και στη συνέχεια όταν επιλεγεί η κατάλληλη τοποθεσία για τη μεταφορά των οικογενειών, θα διαλυθεί ο καταυλισμός και θα ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης των οικοπέδων πίσω στους ιδιοκτήτες τους.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έξι μήνες. Συνολικά στον καταυλισμό υπάρχουν 67 κτίσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών που διενεργεί Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ρομά, στον καταυλισμό του Χαλανδρίου κατοικούν 80 οικογένειες. Πενήντα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και ειδικότερα στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς και στο 4ο, 7ο και 10ο Δημοτικό Χαλανδρίου. Μεγάλος αριθμός των Ρομά είναι, επίσης, δημότες Χαλανδρίου.

Φωτογραφίες από την αυτοψία στους χώρους του καταυλισμού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης