Επιτόπιο έλεγχο στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συγκεκριμένα σε τμήματα του δήμου Τεμπών πραγματοποίησε χθες το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο, τον πρόεδρο του Τ.Σ. Αιγάνης κ. Κ. Ζαφείρη, τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρ. Λυτροκάπη, τον προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης κ. Αθ. Παπαδόπουλο και τη μηχανικό κ. Βαϊα Κωστούλη.

Η αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στους δρόμους Καρυάς – Καλλιπεύκης, Καρυάς – Λεπτοκαρυάς, στον επαρχιακό δρόμο προς Πυργετό καθώς και στον δρόμο Κάτω Αιγάνης προς Αιγάνη, προκειμένου να διαπιστώσει τα τμήματα των δρόμων που χρίζουν επισκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους παραπάνω δρόμους εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης, οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Το σύνολο των εργασιών βελτίωσης, διαγράμμισης και σήμανσης που θα εκτελεσθούν για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από τις εν εξελίξει εργολαβίες είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ περίπου.

Κατά την αυτοψία η αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε και τον δρόμο Καρυάς – Καλλιπεύκης, στον οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λάρισας έσπευσαν άμεσα προς αποκατάσταση των ζημιών μετά από τις πρόσφατες κατολισθήσεις. Η κ. Καραλαριώτου εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι στον συγκεκριμένο δρόμο έγινε μία πολύ σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι χρειάστηκε να γίνει εκβραχισμός και εν συνεχεία μετατόπιση του άξονα του δρόμου κατά τρία μέτρα προς το βουνό, ώστε να βρεθεί στέρεο έδαφος και να αποφευχθούν περαιτέρω κατολισθήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας η κ. Καραλαριώτου: «Ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έχουμε στην αρμοδιότητά μας ένα από τα μεγαλύτερα οδικά δίκτυα στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό και ο αγώνας μας για τη βελτίωση και τη συντήρησή του είναι διαρκής, καθημερινός και δύσκολος, δεδομένης μάλιστα και της γενικότερης οικονομικής στενότητας που υπάρχει.

Οι παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο του δήμου Τεμπών θα δώσουν «κυκλοφοριακή» ανάσα στην περιοχή και θα εγγυηθούν την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων.

Παράλληλα, μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Λάρισας έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζουν τις συντηρήσεις αγροτικών δρόμων και τη δημιουργία αντιπυρρικών ζωνών σε όλες τις περιοχές όπου απαιτείται, όπως Συκούριο, Παραπόταμος, Ευαγγελισμός, Ελάτεια, Αμπελάκια, Μακρυχώρι, Γόννους, πάντα σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τον δήμο Τεμπών».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης