Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από την Παρασκευή ένας δημοσιογράφος και ένας αντικέρ, για πλαστογραφία πινάκων ζωγραφικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο δημοσιογράφος είναι ο Γιώργος Μπαχάς, πρώην διευθυντής του περιοδικού «Νέμεσις», το οποίο εξέδιδε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται στον 9ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Μπαχάς, τρίτος από δεξιά. Πηγή φωτογραφίας: http://parembasikariami.blogspot.gr/

Ο Γιώργος Μπαχάς, δεύτερος από δεξιά. Πηγή φωτογραφίας: http://kallimasia.blogspot.gr/

Και οι δύο συνελήφθησαν από την αστυνομία καθώς διέπρατταν πλαστογραφίες πινάκων ζωγραφικής, γνωστών Eλλήνων δημιουργών (κυρίως των Τσαρούχη και Οικονόμου), τους οποίους πωλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Μάλιστα, για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται άγνωστοι «καλλιτέχνες» και άγνωστοι προμηθευτές, συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη: Πλαστογράφοι υπεράνω υποψίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης