Στον εντοπισμό και τη διάσωση 42 μεταναστών προέβησαν, τα ξημερώματα της Τρίτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου.

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των μεταναστών και μεταφορά τους στο λιμάνι Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Λίγη ώρα αργότερα, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλοι 59 μετανάστες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε δύο 2 πνευστές λέμβους με επιβαίνοντες τους εν λόγω μετανάστες, τους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους παρέδωσε στο λιμάνι Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, ενώ οι πνευστές λέμβοι βυθίστηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης