«Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα συμμετάσχει στον αγώνα των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, καθώς κλήρος και λαός μαζί αποτελούν το σώμα της Εκκλησίας ενωμένοι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Πως θα γίνει αυτό; Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, καταρχήν καλούνται οι ιερείς να κατέβουν στις πλατείες, είτε μόνοι τους, είτε με την οικογένειάς τους, είτε με την ενορία τους, για να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στην ειρηνική διαμαρτυρία των αγανακτισμένων συμπολιτών. Παράλληλα ένα πούλμαν με Εφημερίους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής για να μετάσχουν στην διαμαρτυρία των αγανακτισμένων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της περιοχής της Αιγιάλειας από 12.00 έως 12.30 το μεσημέρι, «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν, πριν να είναι αργά. Αυτό θα είναι «το ξυπνητήρι» της Εκκλησίας».

Τέλος καταβάλλεται προσπάθεια να κληθεί στο Αίγιο μία προσωπικότητα του πνευματικού και επιστημονικού χώρου, προκειμένου να «μιλήσει για την οικονομική κρίση, τη μνημονιακή πολιτική και των αδιεξόδων της, την αντισυνταγματικότητά της, την υπονόμευση και υποθήκευση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης