Άγιος Νικόλαος: Ζητούν επικουρικό προσωπικό στο νοσοκομείο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 08:07
Άγιος Νικόλαος: Ζητούν επικουρικό προσωπικό στο νοσοκομείο
Επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στον διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης, κ. Ηγουμενίδη, όπου επισημαίνει την ανάγκη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού.
Όπως τονίζεται στην επιστολή:

«Κύριε διοικητά

»Ενημερωθήκαμε ότι έχετε στείλει στο Υπουργείο Υγείας την κατανομή 45 θέσεων επικουρικών λοιπού προσωπικού για την 7η ΥΠΕ από τις οποίες για το Νοσοκομείο μας προβλέπονται μόλις 5 θέσεις (3 διοικητικού λογιστικού, 1 τραυματιοφορέας και 1 άτομο προσωπικό εστίασης), χωρίς μάλιστα να υπάρχουν καθόλου θέσεις για νοσηλεύτριες και τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων.

»Δεν σας κρύβουμε ότι απογοητευτήκαμε πάρα πολύ γιατί σε καμιά περίπτωση με αυτό τον αριθμό επικουρικών προσλήψεων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα άμεσης λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ παράλληλα εσείς δεν προχωρείτε την διαδικασία επιστροφής του μετακινημένου προς το Ηράκλειο προσωπικού μας που είχατε υποσχεθεί με δημόσια δήλωση σας στις 14/3/15 στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

»Με δεδομένες τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σας ζητούμε ο αριθμός των θέσεων επικουρικού λοιπού προσωπικού να γίνει τουλάχιστον 10, ώστε να προσληφθεί τέτοιος αριθμός προσωπικού που να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο (νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, μάγειρας, εργαστηριακός) και ώστε να γίνουν εν μέρει πράξη οι δεσμεύσεις σας στην ακρόαση στη Βουλή για ενίσχυση των δομών του νομού Λασιθίου κατά προτεραιότητα γιατί τα νοσοκομεία εδώ δεν είναι υπό κατάρρευση, αλλά έχουν καταρρεύσει ήδη».

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 08:12