Άγνοια για τα πάντα και κυρίως για το τάγμα εφόδου που «εγκλώβισε» τον Παύλο Φύσσα, πριν από περίπου έξι χρόνια, δήλωσαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. 

Ο 39χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Γιώργος Σκάλκος ο οποίος μάλιστα πρόσφατα πήρε προαγωγή, επιβεβαίωσε πως εκείνο το βράδυ βρέθηκε έξω από την τοπική της Νίκαιας συνοδεύοντας συγκατηγορούμενό του καθώς ο ίδιος δεν είχε λάβει το μήνυμα – κάλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του απείχαν… παρασάγγας από όσα είχε υποστηρίξει  ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Δήμου, ο οποίος έχει μιλήσει για ομάδα ατόμων  έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα ενώ έχει κατονομάσει και συγκεκριμένα πρόσωπα. 

«Είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο συγκατηγορούμενός μου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με άλλον συγκατηγορούμενο, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι» είπε και ανέφερε πως συνάντησαν ένα μόνο πρόσωπο που επέβαινε σε μηχανάκι ,ο οποίος στο άκουσμα του ονόματός του αντέδρασε. 

Ο 36χρονος Γ. Σκάλκος ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενός του, τον οποίο συνόδευε,  του μετέφερε όσα ειπώθηκαν με το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς ο ίδιος φορούσε κράνος και δεν άκουγε καλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Δεν σταματήσατε να μιλήσετε; Εν κινήσει τα λέγατε;

Κατηγορούμενος : Ο συγκατηγορούμενός μου, μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «έπιασαν κάποιους και πάμε να φύγουμε».  

Πρόεδρος : Πού ξέρατε ότι ο συγκατηγορούμενός σας  (σ.σ. που επέβαινε στο μηχανάκι) πάει προς το Κερατσίνι;

Κατηγορούμενος: Μου το μετέφερε. Όλη αυτή η στιχομυθία είχε γίνει εν κινήσει. Έμαθε  ότι έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και κάτι τέτοια… Θυμάμαι μόνο το τηλεφώνημα με τον Ρουπακιά, ότι τον είχαν πιάσει. Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας. Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με την αλληλουχία των γεγονότων με την πρόεδρο να παρατηρεί: «Άλλα πράγματα λέει ο συγκατηγορούμενός σας με τον όποιο ήσασταν μαζί . Ξέρετε τι λέει;».

« Ότι του είπε “πάνε να πιάσουν τους δικούς μας”, “πάμε για μάχες” και τέτοια…» είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος επέμεινε πως δεν άκουσε όσα ειπώθηκαν. 

Πρόεδρος: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;

Κατηγορούμενος:  Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατέθεσε κι έφυγε.

Στη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον παιδικό του φίλο, Μάριο Αναδιώτη απέδωσε την εμπλοκή του ο Σταύρος Σαντοριναίος, απολογούμενος νωρίτερα στο δικαστήριο. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για ποιο λόγο το μοιραίο βράδυ επικοινώνησε μαζί του επτά φορές, ο κατηγορούμενος είπε:

«Δεν είχα σχέση με την Χρυσή Αυγή, ούτε με την τοπική της Νίκαιας, ούτε με κανένα πολιτικό κόμμα. Ποτέ. Δεν ξέρω κανένα κατηγορούμενο. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί είχα κλήσεις με τον παιδικό μου φίλο και εκείνος είχε γραφτεί στην Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό συμπέραναν ότι είμαι και εγώ κάποιος , κάτι». Ο κατηγορούμενος εξήγησε πως με τον φίλο του είχαν συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες καθημερινά. Αναφερόμενος δε στο περιεχόμενο των συνομιλιών εκείνης της βραδιάς είπε πως προσπαθούσαν να συνεννοηθούν για να πάνε  βόλτα. «Μου είχε πει ότι μάλλον δε θα βρεθούμε, γιατί κάπου είχε να πάει, στο Κρατικό Νίκαιας θυμάμαι, για κάποιο φίλο του… Λίγο  πριν βγω με το σκύλο, με κάλεσε και μου είπε “κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν” λέω “έλα ρε…” και το κλείσαμε”» ενώ τόνισε πως τον κάλεσε και πάλι μετά από παρότρυνση της μητέρα του γιατί ανησύχησε μήπως εμπλεκόταν στο επεισόδιο κάποιος γνωστός. 

«Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου» ανέφερε ο κατηγορούμενος ο οποίος ισχυρίστηκε πως έμαθε ποιο ήταν το θύμα την επομένη του εγκλήματος. «Δεν τον ήξερα εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα… Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί». 

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πολιτική αγωγή προχώρησε σε αίτημα προς το δικαστήριο, ζητώντας να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του Γ. Ρουπακιά στις 21:11 και 21:22 που έχουν καταγραφεί από την κεραία της Νίκαιας. Σύμφωνα με του δικηγόρους, από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, από τις 20:30 έως τις 22:30. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης