Πολλά ερωτήματα γεννά η απόφαση να τεθεί η υπόθεση της επίθεσης ενός τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, στο αρχείο των αγνώστων δραστών.

Αυτό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο έγινε μόλις προχθές γνωστό, αν και μερικούς μήνες μετά, τον Οκτώβριο, ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην πρότασή του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται με λεπτομέρειες στην οργανωμένη επίθεση και κατονομάζει τους δύο βουλευτές ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι την έρευνα για την υπόθεση είχε αναλάβει το τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία κατά των μελών της ΧΑ, «περί ώρα 19.30 της 10/7/2013, στην Ηλιούπολη Αττικής, συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρίνου Αντύπα 4Α, ομάδα 20 περίπου ατόμων που συμμετείχαν σε πορεία πενήντα περίπου δικύκλων με δύο επιβαίνοντες σε κάθε ένα εξ αυτών, φέροντες διακριτικά της ΧΑ και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία Συνεργείο και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Οι δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου».

Την τελική απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση καλείται να λάβει το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του. Αν υιοθετηθεί η πρόταση του εισαγγελέα, τότε το πιθανότερο είναι η υπόθεση να ανοίξει ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές μετά την έφοδο και το ιστορικό της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο την ώρα που γινόταν μάθημα σε παιδιά

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης