Ακόμα και ο δήμαρχος από το Κίρκοβο της Βουλγαρίας Σαλή Ραμαντάν κινητοποιήθηκε για την περίπτωση ενός Βούλγαρου πολίτη, ο οποίος δεν έδωσε σημεία ζωής στην οικογένειά του για διάστημα πέντε μηνών, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη ανησυχία των οικείων του. Ο άνδρας είχε περάσει τα σύνορα και ήρθε στη χώρα μας, αναζητώντας δουλειά, όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες του.

Το άνοιγμα του δρόμου Μακάζα – Νυμφαία τον περασμένο Σεπτέμβριο του παρουσιάστηκε ως ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση στη χώρα μας και έτσι τον Σεπτέμβριο ταξίδεψε στη Ροδόπη. Από τότε όμως είχε να δώσει σημεία ζωής. Έκοψε κάθε επικοινωνία με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά οι συγγενείς του δεν ανησύχησαν, καθώς πίστευαν ότι μόλις τακτοποιούνταν θα επικοινωνούσε για να τους πει αν βρήκε δουλειά και πως περνάει στην Ελλάδα. Όμως οι μέρες και οι μήνες περνούσαν και καμία πληροφορία σχετική για την τύχη του ανθρώπου τους δεν έφτανε στα αυτιά της οικογένειας. Ο δήμαρχος του Κίρκοβο Βουλγαρίας Σαλή Ραμαντάν έμαθε για το δράμα της οικογένειας και προσφέρθηκε να βοηθήσει επικοινωνώντας με γνωστούς του, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον άνδρα έλεγαν ότι επέλεξε να μείνει για δουλειά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Dimitar Vladimirov 43 ετών από το χωριό Ντράγκοβο, οικισμό του Δήμου Κίρκοβου, ο οποίος τελικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα Βούλγαρων δημοσιογράφων, εντοπίστηκε τη Δευτέρα και επικοινώνησε με την οικογένειά του, καθησυχάζοντας της. «Τον αναζητούσαν στην Ελλάδα», ανέφεραν σχετικά τα δημοσιεύματα και τελικά αυτός βρέθηκε σε χωριό κοντά στην Κομοτηνή να βόσκει πρόβατα, αφού από τον Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα. Ο ίδιος υποσχέθηκε στην οικογένεια του ότι θα επιστρέψει στο χωριό του την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις γιατί επέλεξε να διακόψει κάθε επικοινωνία με τους δικούς τους βάζοντας τους σε τέτοια περιπέτεια.

Πηγή: Εφημερίδα «Χρόνος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης