Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσαν γονείς αξιωματικού που χάθηκε στην Κίναρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, 05:30
  Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσαν γονείς αξιωματικού που χάθηκε στην Κίναρο
Αγωγή κατά του Δημοσίου έχουν καταθέσει οι γονείς του Κωνσταντίνου Πανανά, αξιωματικού που έχασε τη ζωή τους στην Κίναρο, όταν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, συνετρίβη τον Φεβρουάριο του 2016.

Άλλοι δύο αξιωματικοί χάθηκαν στην τραγωδία αυτή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στην αγωγή, οι γονείς του αδικοχαμένου αξιωματικού κάνουν λόγο για "αποστολή αυτοκτονίας", και παράλληλα ζητούν απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα και αποζημίωση για ψυχική οδύνη, ύψους ενός εκατομμυρίου.

Στην αγωγή οι γονείς του Πανανά κάνουν λόγο για απαγορευτικές συνθήκες πτήσης, υπογραμμίζοντας πως υπήρξε οδηγία να πετάξει το μοιραίο ελικόπτερο σε συνθήκες απόλυτου σκότους, κατά παράβαση της υφιστάμενης απαγορευτικής διαταγής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου (ΑΒ-212), ήταν εντελώς ακατάλληλος για συμμετοχή σε τέτοιου είδους άσκηση, κάτι που, όπως πρόσθεσε, γνώριζε καλύτερα από όλους το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Μαρακάκη υπογράμμισε πως ο τύπος αυτός του ελικοπτέρου σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ήταν γνωστές από νωρίς το απόγευμα, καθιστούν την διαταγή, αποστολή αυτοκτονίας.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, 05:30