Με μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, κατά του Ι.Κ.Α., απάντησε στη μηνυτήρια αναφορά του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.).

Όπως υποστηρίζει, η δικαστική προσφυγή του βασίζεται στα εξής δύο δεδομένα: δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και το χρέος προς το Ι.Κ.Α., το οποίο την προηγουμένη της μήνυσης η εταιρεία είχε σπεύσει να διακανονίσει, δεν δικαιολογεί την κατάθεση μήνυσης. Η οφειλή της εταιρείας την ώρα της μήνυσης ήταν πολύ κάτω των 150.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος και συγκεκριμένα έφθανε τα 82.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος, όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων», είχε για την περίοδο Νοέμβριου – Δεκέμβριου 2011 οφειλές στο Ι.Κ.Α. 162.000 ευρώ. Στις 24 Φεβρουαρίου κατεβλήθη το ποσό 73.162,76 ευρώ και έναν μήνα μετά, έξι ημέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, έγινε ο διακανονισμός στο Ι.Κ.Α. για τα 82.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, το ίδρυμα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά και ο επιχειρηματίας με το που πληροφορήθηκε κανόνισε για την εξόφληση όλου του ποσού, λήγοντας έτσι οριστικά το θέμα. Σε συνέντευξη Τύπου ο επιχειρηματίας τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που – όπως υπογράμμισε- δεν μπορεί να κατανοήσει.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης