Αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί, 5 χρόνια μετά, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής, με αγωγή που κατέθεσε κατά της γερμανικής εταιρείας ΜΑΝ, για την εμπλοκή του ονόματός του, χωρίς στοιχεία, σε υπόθεση δωροδοκίας.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι, ενώ τα στελέχη της εταιρείας γνώριζαν πολύ καλά τι έχει συμβεί με τις δωροδοκίες στο θέμα των προμηθειών 142 τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ το 2002, εντούτοις ποίησαν την… νήσσαν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί ηθική βλάβη και επιθέσεις, όπως λέει χαρακτηριστικά, κάτι που οδήγησε σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χωρίς τον προστατευτικό μανδύα της βουλευτικής ασυλίας..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Βερελή, δεν προέκυψαν από τις έρευνες σε Γερμανία και Ελλάδα ευθύνες πολιτικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές δικαστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο στην εταιρεία 200 εκατομμυρίων ευρώ και καταδίκες σε υψηλόβαθμα στελέχη της.

«Πιστεύω ότι τώρα έχει σειρά και το ελληνικό Δημόσιο να ακολουθήσει και να ζητήσει αποζημιώσεις και, μέχρις ότου δοθούν αυτές, να αποκλειστεί η ΜΑΝ από οποιαδήποτε δουλειά που έχει σχέση με το ελληνικό Δημόσιο» καταλήγει ο κ. Βερελής.

Η υπόθεση στην Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, δεν έχουν προκύψει ευθύνες πολιτικών προσώπων ή εμπλοκή τους, ενώ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά συνολικά 9 ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης