Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν ιδρύεται με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πανελλαδική δραστηριοποίηση και η εναρκτήρια συνέλευσή του έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 18:30, στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα.

Στη συνέλευση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγεφ (Rahman Mustafayev), ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, κατά τη συνάντηση, στη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών στο επιχειρηματικό πεδίο, ειδικότερα μετά την πρόσφατη ίδρυση του ελληνοαζέρικου Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητήριου, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με κάποια αντίστοιχου βεληνεκούς πόλη του Αζερμπαϊτζάν.

Συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο δημιουργίας εθνικού πάρκου του Αζερμπαϊτζάν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας δημιουργίας παρόμοιων πάρκων και άλλων χωρών, με στόχο την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης και της συνύπαρξης ανθρώπων ποικίλης καταγωγής.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης