Αγοραστός: Oι περιφέρειες απέδειξαν μέσα στην κρίση ότι ήταν ένας σταθερός πυλώνας δημιουργίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:46
Αγοραστός: Oι περιφέρειες απέδειξαν μέσα στην κρίση ότι ήταν ένας σταθερός πυλώνας δημιουργίας

Στον ρόλο που διαδραμάτισαν οι περιφέρειες κατά την διάρκεια της κρίσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός «οι περιφέρειες απέδειξαν μέσα στην κρίση ότι ήταν ένας σταθερός πυλώνας δημιουργίας, συνεργασίας και συνέργειας, που έφεραν κάτι διαφορετικό στην κοινωνία», προσθέτοντας ότι «έφεραν την ενότητα, αφού απ' όπου κι αν προέρχονταν οι περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι ενωνόταν με ένα κοινό στόχο, για μία κοινή εθνική κατεύθυνση, την προκοπή του τόπου αλλά ταυτόχρονα έσκυβαν και στα μικρά καθημερινά προβλήματα των πολιτών που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα.»

Συνεχίζοντας ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «σήμερα οι αλλαγές δεν θα γίνουν ούτε με πολιτικές, κοινωνικές, κοινωνιολογικές, ούτε με οικονομικές επαναστάσεις, γιατί το μέγα πρόβλημα είναι βιολογικό και χρειάζεται βιολογική αφύπνιση των λαών με δεδομένο το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.» Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η κλιματική αλλαγή επιτάσσει βιολογική αφύπνιση των λαών με έργα και πράξεις στην καθημερινότητα.»

Επίσης, ανέφερε ότι «αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι η επιβίωση του ανθρώπινου γένους και ταυτόχρονα δουλειά στον κόσμο γιατί η δουλειά είναι ισορροπία,» χαρακτηρίζοντάς της ταυτόχρονα «ως μεγάλο αγαθό», ενώ όπως παρατήρησε, «χαίρομαι που αυτό αποτελεί μέλημα της κυβέρνησης.»

«Εμείς θα είμαστε μαζί. Γιατί η Ελλάδα πάει μπροστά όταν είναι μονιασμένη. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές», κατέληξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:46