Στις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου η γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για το θάνατο του άτυχου δασκάλου Νίκου Μέντζου που βρέθηκε απανθρακωμένος τον Απρίλιο του 2011 μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στο διάστημα που μεσολάβησε αποκαλύφθηκαν πολλές πτυχές του θέματος και με «ροζ» αποχρώσεις, όπως η εξωσυζυγική σχέση του εκπαιδευτικού με μια γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή. Τον Απρίλιο του 2016 επρόκειτο να ασκηθούν διώξεις, αλλά ακριβώς έναν χρόνο μετά έγινε γνωστό πως για την υπόθεση κατηγορούνται η ερωμένη του δασκάλου και ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο, οι οποίοι απολογήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε είχαν αφεθεί και οι δύο ελεύθεροι και ως τώρα δεν είχε γίνει γνωστή κάποια εξέλιξη στην υπόθεση. Σύμφωνα με το agriniopress.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου ήρε με βούλευμά του τη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα υπέρ του δευτέρου και ζήτησε να προχωρήσει η απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εις βάρος μιας γυναίκας από τον στενό συγγενικό κύκλο του δασκάλου, κάτι που έγινε στις αρχές Ιουλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα που κατηγορείται όταν απολογήθηκε την πρώτη φορά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος της και αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, η πλευρά της σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν απολογήθηκε, αλλά κλήθηκε για κατάθεση και παράσταση πολιτικής αγωγής για τις παλαιότερες διώξεις στην ερωμένη και τον συγγενή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Espresso όλα αυτά τα χρόνια οι συγγενείς του αδικοχαμένου πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος είχε βρεθεί καμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, επιμένουν πως πρόκειται ξεκάθαρα για ένα πολύ καλά μελετημένο έγκλημα που οργανώθηκε άριστα, με αποτέλεσμα οι δράστες να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη. Εκτίμηση που έρχεται σε αντίθεση με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οι αξιωματικοί των οποίων έκαναν λόγο για αυτοκτονία στις εκθέσεις τους, παραβλέποντας ότι βρέθηκε δεμένος με συρματόσχοινο στο κάθισμα του οδηγού!

Στις εκθέσεις τους οι αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για αυτοκτονία, σε αντίθεση με τα συγγενικά πρόσωπα του θύματος, που επέμεναν εξαρχής πως ήταν ένα καλά μελετημένο έγκλημα που οργανώθηκε άριστα, με αποτέλεσμα οι δράστες να μην αφήσουν ίχνη.

Τα αδέλφια και γονείς του 46χρονου δασκάλου έδωσαν αγώνα προκειμένου να αποκλείσουν την εκδοχή του ατυχήματος ή της αυτοκτονίας και να εδραιώσουν πως πρόκειται για άγριο έγκλημα.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από το έγκλημα, έχουν έρθει στο φως διάφορες πτυχές της υπόθεσης, μεταξύ αυτών και η εξωσυζυγική σχέση που φέρεται να είχε ο δάσκαλος με μια γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης