Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σε ένα από τα πολλά μπαρ του Λαγανά Ζακύνθου ένας 22χρονος θαμώνας, τουρίστας από την Αμερική, λογομάχησε, για ασήμαντη αφορμή, με υπαλλήλους του καταστήματος.

Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα. Τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά και απανωτά, που ο νεαρός εξέπνευσε σε λιγότερο από ένα λεπτό! Τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν, τόσο που ο 22χρονος παράτησε τα πράγματά του στο κατάστημα και άρχισε να τρέχει προς την έξοδο, με περισσότερα από τρία άτομα να τον ακολουθούν κατά πόδας. Αδιάψευστος μάρτυρας των όσων τραγικών ακολούθησαν αποτελεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες που κάλυπταν το σημείο έξω από το μαγαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των νεαρών που κυνηγούσε τον 22χρονο κατάφερε να τον ακινητοποιήσει περίπου 20 μέτρα μακριά από την είσοδο. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα. Τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά και απανωτά, που ο νεαρός εξέπνευσε σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Ο Αμερικανός μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας του νησιού και προχώρησαν στην προσαγωγή επτά ατόμων. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ομολογία, από το υλικό των καμερών έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και συλληφθεί δύο άτομα. Πρόκειται για τον 32χρονο Σέρβο υπεύθυνο ασφαλείας -μπράβο-του καταστήματος και τον 34χρονο μπάρμαν. Επίσης, πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι εξετάζεται και η εμπλοκή ακόμη ενός ατόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού κ. Παύλο Κολοκοτσά, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι, όπως λέει ο δήμαρχος, χθες στις 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Λαγανά σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την τουριστική περίοδο.

Σε αυτή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Λαγανά, ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, στελέχη του τελωνείου, του τμήματος εμπορίου κ.ά.

«Είναι τραγικό να χάνει ένας νεαρός τη ζωή του από άγριο ξυλοδαρμό. Οι πρώτες πληροφορίες που έχω λένε ότι ο νεαρός δεν έδωσε αφορμή, αλλά δεν ξέρω ακόμα. Ακόμη γίνεται έρευνα από την αστυνομία. Περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει» σημείωσε.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Συνελήφθησαν, σήμερα (7-7-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 34χρονος ημεδαπός και 32χρονος Βρετανός υπήκοος Σέρβικης καταγωγής, για τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου υπηκόου Η.Π.Α, μετά από συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο 22χρονος υπήκοος Η.Π.Α. δέχθηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του θανάσιμα χτυπήματα, από ομάδα θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Λαγανά.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών ο 34χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης