Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Καρδίτσα στον Παλαμά, στο ύψος του κυκλικού κόμβου του Ε65, και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, αφού αρχικά ένας μικρός αριθμός από αυτά είχαν βρεθεί στην κεντρική οδό του Ε65, στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα, από όπου όμως στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα αγροτικά νοικοκυριά, καθώς, όπως εξήγησε, «τα συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος». «Δεν έχουμε χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά «για θέρμανση στα σπίτια μας, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας», κάνοντας λόγο για «ορατό πρόβλημα επιβίωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ακόμα μίλησε, όσον αφορά τις διεκδικήσεις, για «μείωση του κόστους με αφορολόγητο πετρέλαιο, εγγυημένες τιμές που να επιτρέπουν την επιβίωσή μας, σύμφωνα με το κόστος παραγωγής και την ποιότητα», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όσους «κάθονται στον καναπέ», να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γιατί, όπως είπε, «όσοι κάθονται και κοιτάζουν ως θεατές να ξέρουν ότι στο τέλος θα τους πάρουν και τον καναπέ και το σπίτι». Τέλος ο κ. Τζέλλας δεν παρέλειψε να τονίσει πως «την 1η Φλεβάρη οι αγρότες της Καρδίτσας, συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην “Agrotica” στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι». Στην αγροτική κινητοποίηση, υπήρξε συμπαράσταση από εκπροσώπους σωματείων και φορέων της Καρδίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης