«Άκαρπες» έρευνες της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 19:50
«Άκαρπες» έρευνες της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού
Διερευνώντας μια ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο φαρμακείο του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού και στο Ιατρείο της Μ.Κ.Ο «Γιατροί του Κόσμου», χωρίς όμως να εντοπιστεί κάποια ύποπτη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «οι έρευνες έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας ότι στους συγκεκριμένους χώρους υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων, οι οποίες διακινούνται χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παρέστησαν Δικαστικός Λειτουργός, δύο υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) και οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων χώρων».

Η ανακοίνωση του ΜΚΙΕ:

«Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν».

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 20:02