Δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη της συμφιλιωτικής διαδικασίας στο υπουργείο Εργασίας, σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» καθώς δεν προσήλθε ο αγοραστής του ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η ξενοδοχειακή μονάδα.

Πραγματοποιήθηκε ωστόσο συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και των εργαζομένων, με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου όπου συζητήθηκαν διεξοδικά η κατάσταση των εργαζομένων, τα αιτήματά τους και οι δυνατότητες παρέμβασης του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εργαζόμενους, προκειμένου να συμβάλει στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε ένταση έξω από το υπουργείο όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μπουν μέσα και υπηρεσιακός παράγοντας τους είπε ότι θα πρέπει να μπει μόνο μία αντιπροσωπεία για να συζητήσει με εκπροσώπους του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και αποκρούοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, καταφέρνοντας να μπουν στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης