Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η σημερινή συνάντηση εργαζομένων – εργοδοτών στο Υπουργείο Εργασίας έπειτα από πρόσκληση του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο υπηρεσιακός υπουργός πρότεινε μορατόριουμ στην εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν μείωση των μισθών και δήλωσε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό την έγκριση για τη σύγκληση των εθνικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, κάτι που ήταν αίτημα της εργατικής πλευράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, έκανε λόγο για προτάσεις που αφορούν στο μέλλον της εργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι το μορατόριουμ είναι ευχολόγιο. «Οι νόμοι αλλάζουν με νόμους» σημείωσε.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους» ενώ τονίζει ότι «Αποπροσανατολίζουν και λένε ψέματα στους εργαζόμενους. Αναδείχνουν προεκλογικά ένα επιμέρους πρόβλημα σε μείζον. Η μετενέργεια μπροστά στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων είναι μια παρωνυχίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν σε ένα «μορατόριουμ», έως τις ερχόμενες εκλογές, για τη διατήρηση της ισχύος μετενέργειας και το «πάγωμα» των μειώσεων στους βασικούς μισθούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης