Ακατάλληλη για καρδιοπαθείς η Αργολίδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 10:09
Ακατάλληλη για καρδιοπαθείς η Αργολίδα
Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άργους υπολειτουργεί, ενώ το Νοσοκομείο Ναυπλίου δεν διαθέτει καρδιολόγο! Οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που μένουν στην Αργολίδα έχουν χάσει τον ύπνο τους…Τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κατοίκους, τόσο από το νομό Αργολίδας, όσο και από τις περιοχές της Τροιζηνίας, της Νεμέας κ.τ.λ. Όμως τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού ο αριθμός αυξάνεται.

Για το νοσοκομείο Ναυπλίου προβλέπονται δύο – τρεις καρδιολόγοι, αλλά εδώ και πολύ καιρό οι θέσεις αυτές παραμένουν κενές μιας και το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να τις αναπληρώσει.
Η μόνη λύση για κάποιον που θα αρρωστήσει από καρδιολογικό πρόβλημα είναι να μεταβεί στο νοσοκομείο του Άργους, όπου μάλιστα λειτουργεί και Μονάδα Εμφραγμάτων. Ωστόσο και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Δύο εξειδικευμένοι γιατροί μόνοι τους, προσπαθούν να λειτουργήσουν και την Καρδιολογική Κλινική και τη Μονάδα Εμφραγμάτων. Βέβαια από τον οργανισμό του Νοσοκομείου Άργους προβλέπονται επιπλέον θέσεις οι οποίες όμως παραμένουν κενές.

Στο νοσοκομείο υπηρετούν ο διευθυντής κ. Σεραφείμ και η αναπληρωτής κ. Λολακά, οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν καθημερινά όλο το 24ωρο, τις εφημερίες και τις ανάγκες όλου του νοσοκομείου εκτός από την Καρδιολογική Κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Ένας ακόμα καρδιολόγος, έχει εκλεγεί δήμαρχος εκτός Αργολίδας και δικαιωματικά απουσιάζει από την θέση του, ενώ μια ακόμα θέση επικουρικού ιατρού εκκρεμεί να υπογραφεί. Το πρόβλημα με τους καρδιολόγους στο Νοσοκομείο Άργους επιχειρείται να λυθεί εδώ και πολλά χρόνια με μέτρα – ασπιρίνες και όχι με μόνιμη στελέχωση από ιατρικό προσωπικό.

Για παράδειγμα η θέση του επικουρικού καρδιολόγου, είναι στον αέρα εδώ και μια 5ετία, με τον καρδιολόγο κ. Μπιμπή, να περιμένει κάθε φορά πότε θα ανανεωθεί η σύμβασή του. Κάθε φορά που ανανεώνεται η σύμβαση λύνεται προσωρινά το πρόβλημα, χωρίς να δίνεται μια μόνιμη λύση. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει θέση για πρόσληψη μόνιμου καρδιολόγου, αλλά έχει παγώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση έχει μάλιστα προκηρυχθεί, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πηγή: press-argolida.blogspot.com

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 10:12