Δεν πέρασαν τρεις ημέρες από το τραγικό περιστατικό θανάτου μιας 13χρονης στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης λόγω αναθυμιάσεων μαγκαλιού και σήμερα παραλίγο να καταγραφεί μια νέα τραγωδία στη συμπρωτεύουσα από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι χωρίς ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, περίπου στις 04.15 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ισόγειο σπίτι στο Κορδελιό, στο οποίο διέμενε μία γιαγιά με το πεντάχρονο εγγονάκι της, καθώς και οι γονείς του παιδιού.

Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε είτε από σόμπα που είχε ανάψει η οικογένεια προκειμένου να ζεσταθεί είτε από κεριά, αφού η μονοκατοικία δεν είχε ρεύμα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου Ευστάθιου Λαφαζανίδη.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι αντιλήφθηκαν τη φωτιά και βγήκαν μόνοι τους από το σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να γίνει απεγκλωβισμός τους. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες που έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Το πεντάχρονο αγοράκι καθώς και η γιαγιά του παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι γονείς υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε ζημιές στη μονοκατοικία, ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκε με μαχαίρι σήμερα το πρωί ενάντια στον γιο του ιδιοκτήτη του σπιτιού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά.

Η οικογένεια, παλιννοστούντες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια, ζούσε στη μονοκατοικία τα τελευταία πέντε χρόνια. Εδώ και τρία έτη είχαν σταματήσει να πληρώνουν νοίκι και τους είχαν κινηθεί διαδικασίες έξωσης αλλά αρνούνταν να φύγουν.

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι 700 οικογένειες του δήμου αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Όπως είπε, τη συγκεκριμένη οικογένεια τη βοηθούν τόσο η Εκκλησία όσο και ο Δήμος.

Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να βοηθήσει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, «καθώς μας απαγορεύεται από το Ελεγκτικό».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη» είπε ο δήμαρχος, καταλήγοντας.

To zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου. Ακούστε τι δήλωσε:

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου.

Πηγή φωτό: thestival.gr, seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης