Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του, έκρινε ότι είναι άκυρη η απόλυση εργαζόμενης κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της και για ένα χρόνο μετά τον τοκετό, ανεξάρτητα αν το έμβρυο γεννηθεί νεκρό.

Η γυναίκα εργαζόταν σε εταιρεία καλλυντικών προϊόντων όταν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, διαπίστωσε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό. Εισήχθη σε ιδιωτικό μαιευτήριο, όπου μετά από πρόκληση τοκετού γέννησε νεκρό παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εργαζόμενη, μετά το εν λόγω συμβάν, -οκτώμισι εβδομάδες- επέστρεψε στην εργασία της και αμέσως της ανακοινώθηκε η απόλυσή της και της καταβλήθηκε αποζημίωση.

Στην απόφαση του Άρειου Πάγου, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τη εργατική νομοθεσία απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταγγελία της σχέσεως εργασίας εργαζομένης, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της όσο και για το χρονικό διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό.

Ενώ συνεχίζει πως, είναι απαγορευμένη και επομένως απολύτως άκυρη η καταγγελία, της λεχώνας εργαζόμενης. Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία το έμβρυο γεννήθηκε νεκρό, καθώς η εργατική νομοθεσία επιβάλλει ότι η εργαζομένη πρέπει να τύχει ειδικής προστασίας για την αποκατάσταση του οργανισμού της που κλονίστηκε, λόγω του τοκετού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης