Ακυρώθηκαν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Μυτιλήνη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 14:07
Ακυρώθηκαν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Μυτιλήνη
Σοβαρές επιπτώσεις έχει στην τουριστική κίνηση της Λέσβου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί τις τελευταίες μέρες από τη συρροή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Μόνο την τρέχουσα εβδομάδα, ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με περίπου 5.000 επιβαίνοντες που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία, αλλά και μεσοπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην τουριστική φήμη του νησιού, ιδιαίτερα στη σημαντική αγορά των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ο οποίος και αντιπροσωπεύει το σύνολο των αφίξεων που ακυρώθηκαν.

Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια αντί της Μυτιλήνης θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Μύρινας Λήμνου.

Με αφορμή τις σημαντικότατες επιπτώσεις της καθημερινά αυξανόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, παρουσία του υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη, του γενικού γραμματέα Ηλία Ξανθάκου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Γεράσιμου Ζαχαράτου, της προέδρου του ΕΟΤ Ελισάβετ Χατζηνικολάου και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου.

Στη σύσκεψη καταγράφτηκαν οι επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στον τουρισμό των νησιών, τόσο την τρέχουσα περίοδο όσο και την επόμενη τουριστική σεζόν, ο προγραμματισμός και η ανάληψη άμεσων μέτρων.

Αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των νησιών που έχουν πληγεί, τόσο από το Υπουργείο Τουρισμού όσο και τον ΕΟΤ, με όλα τα πρόσφορα μέσα, καθώς επίσης και η άμεση παρουσία στη Λέσβο, στη Σάμο αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου του αναπληρωτή γραμματέα του Υπ. Τουρισμού και της προέδρου του ΕΟΤ, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς θα οργανώσουν το εν λόγω πρόγραμμα ειδικής τουριστικής προβολής.

«Προσπαθήσαμε, με πρώτη την περιφερειάρχη μας, να αναδείξουμε το πρόβλημα που προκαλείται στον τουρισμό ειδικά την ερχόμενη τουριστική περίοδο και να προτείνουμε άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό, τον κύριο Χριστοδουλάκη, αλλά και από τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Νίκος Κατρακάζος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 14:19