Ακυρώθηκε πρόστιμο του ΟΑΣΘ σε χρόνια άνεργη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 00:34
Ακυρώθηκε πρόστιμο του ΟΑΣΘ σε χρόνια άνεργη
Η ακραία κατάσταση στην οποία έχει εδώ και χρόνια περιέλθει η ελληνική κοινωνία, όπως τελικά αποδεικνύεται, μπορεί να έχει και τα καλά της. Και εν προκειμένω, η συνειδητοποίηση που σιγά-σιγά αποκτά η ίδια για τις τεράστιες δυνατότητές της να παρεμβαίνει καταλυτικά, κάθε φορά που οι έννοια της δικαιοσύνης δείχνει να απομακρύνεται από εκείνη του δικαίου.

Ο λόγος για την περίπτωση της Λαϊκής Επιτροπής Συκεών, η οποία απαίτησε και τελικά κατάφερε να ακυρώσει πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σε χρόνια άνεργη επιβάτη λεωφορείου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα πήγαινε σπίτι της με λεωφορείο της γραμμής, όταν ελεγκτής του ΟΑΣΘ της επέβαλε πρόστιμο για μη έκδοση εισιτηρίου. Καθώς όμως η επί τρία χρόνια ανεργία της δεν της επέτρεπε να έχει ούτε τα βασικά, με αποτέλεσμα να ζει δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και να σιτίζεται από τα συσσίτια, το πρόστιμα έμεινε απλήρωτο και, με τις γνωστές προσαυξήσεις, έφτασε το ποσόν των 240 ευρώ!

Η άκαμπτη μάλιστα στάση της γραφειοκρατίας εξάντλησε κάθε όριο, φτάνοντας και στο σημείο του να απειλήσει την ...«μεγαλοοφειλέτη», αποστέλλοντάς της «ενημερωτικό» σημείωμα περί της «απαίτησης του ποσού μέσω δικαστικής οδού».

Η κοινωνική αλληλεγγύη όμως σταμάτησε τελικά αυτή τη βαρβαρότητα, αφού, όπως και να το κάνουμε, είναι τουλάχιστον αστείο το να μην δικαιούσαι να είσαι λαθρεπιβάτης ενός λεωφορείου, όταν η πολιτεία φρόντισε να σε κάνει να αισθάνεσαι λαθρεπιβάτης της ίδιας σου της ζωής...

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 12:36