Η μία μετά την άλλη ακυρώνονται αγοραπωλησίες οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου Πηλίου, καθώς όλες οι περιοχές εκτός σχεδίου είναι χαρακτηρισμένες υψηλής παραγωγικότητας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανοικοδόμηση και να επιτρέπεται μόνο η χρήση τους για γεωργική εκμετάλλευση.

Το ζήτημα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου μετά από αίτηση Δημότισσας στο Σώμα να πάρει θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – πολλά χρόνια τώρα – υψηλής παραγωγικότητας και αγροτικής εκμετάλλευσης.

Όταν μια περιοχή είναι χαρακτηρισμένη έτσι αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει ανοικοδόμηση και η μοναδική χρήση που μπορεί να έχει είναι για γεωργική εκμετάλλευση. Μάλιστα οι μοναδικές περιοχές στην ευρύτερη περιοχή που δεν είναι χαρακτηρισμένες έτσι και εξαιρούνται είναι όσες έχουν μεγάλη κλίση 25%.

Όπως τονίζουν από την Δημοτική Αρχή η συγκεκριμένη κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά κανείς να μην μπορεί να χτίσει στην περιοχή, ενώ το τελευταίο διάστημα ακούγονται όλο και περισσότερες ακυρώσεις αγοραπωλησιών ακριβώς για το συγκεκριμένο λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:taxydromos

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης