Η κλήρωση των σημαιοφόρων για τις παρελάσεις περνά από το Συμβούλιο της Επικρατείας που καλείται να κρίνει τις πρώτες προσφυγές οι οποίες κατατέθηκαν από γονείς αριστούχων μαθητών, αντιδρώντας στο διάταγμα Γαβρόγλου για τον νέο τρόπο ορισμού των μαθητών που κρατούν τη σημαία.

Οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα ( 79/2017), και ζητούν να ακυρωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν παραβιάζονται η αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας καθώς καταργείται «η μέχρι σήμερα ισχύουσα αρχή του ορισμού του σημαιοφόρου κατά τις παρελάσεις του μαθητή/μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου που έχει υψηλότερο γενικό βαθμό και εισάγεται νέα ρύθμιση, ήτοι ο ορισμός του σημαιοφόρου δια κληρώσεως (η οποία μπορεί να αναδείξει ως σημαιοφόρο και τον πλέον ανίκανο μαθητή ή και τον έχοντα επιδείξει την πλέον κακή διαγωγή, καθ΄ όσον κανένα κριτήριο αξιοκρατικό δεν θεσπίζει)».
Υποστηρίζουν δε πως σκοπός του μέχρι σήμερα εκπαιδευτικού πλαισίου ήταν να τιμηθεί η ελληνική σημαία και για αυτό θα έπρεπε να φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου».

Οι γονείς μάλιστα, αποδίδοντας τον σεβασμό στη σημαία κάνουν ειδική αναφορά στην ηρωική πράξη των Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα όταν στις 30 Μαΐου του 1941, κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την γερμανική σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης