Καμία εξέλιξη στην υπόθεση του 18χρονου Αλβανού μετανάστη στην Πτολεμαΐδα, που έχασε τη ζωή του πριν από 5 χρόνια, όταν εν ώρα εργασίας, χτυπήθηκε το μηχανάκι του από τζιπ που έκανε όπισθεν και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες λεωφορείου.

Ο Γκεντιάμ Ντραγκόι, εργαζόταν ως «ντελιβεράς», ανασφάλιστος, οδηγώντας το μηχανάκι του χωρίς κράνος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, έπεσε πάνω του το τζιπ, που έβγαινε με όπισθεν από συνεργείο αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα το παιδί να εκσφενδονιστεί, να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να καταπλακωθεί από τις ρόδες διερχόμενου τουριστικού λεωφορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο οδηγός του τζιπ που είναι επιφανής πολίτης της Πτολεμαΐδας, όσο και ο οδηγός του λεωφορείου έριξαν όλες τις ευθύνες στον 18χρονο Γκεντιάμ, δηλώνοντας, ο μεν πρώτος, ότι δεν έκανε όπισθεν με το τζιπ αλλά οδηγούσε σε κανονική πορεία και ότι ο δεκαοχτάχρονος έπεσε πίσω του και ο δεύτερος ότι εκείνη τη στιγμή οδηγούσε το λεωφορείο με ταχύτητα κάτω των 50 χλμ. Οι καταθέσεις των οδηγών-πολιτών της Πτολεμαΐδας φαίνεται ότι έπεισαν την τροχαία και την αστυνομία της περιοχής, αφού έκριναν ότι το φταίξιμο ανήκε αποκλειστικά στον Γκεντιάμ Ντραγκόι και έτσι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί δίωξη εις βάρος των οδηγών ή του καταστηματάρχη που «έστειλε» το 18χρονο παιδί στους «δρόμους» ανασφάλιστο και χωρίς κράνος. Ούτε καν δίωξη για φόνο εξ αμελείας, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες του πατέρα του Γκεντιάμ Ντραγκόι, οι καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων αλλάχτηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας. Ο Έλληνας μάρτυρας έδωσε και δεύτερη κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι στην πρώτη άλλαξαν το περιεχόμενο της κατάθεσής του και τον πίεσαν ώστε να φανεί ότι έφταιγε το θύμα. Ο δεύτερος μάρτυρας, αλβανικής καταγωγής, ισχυρίζεται ότι δεν του διέθεσαν διερμηνέα και στην κατάθεσή του γράφτηκαν άλλα από αυτά που είπε. 

Η τροχαία Πτολεμαΐδας παραδέχεται ότι το τζιπ μετακινήθηκε πριν φτάσει στον τόπο του συμβάντος. Η αντιεισαγγελέας και η εισαγγελική αρχή Κοζάνης έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο. Ο πατέρας του Γκεντιάμ, έστειλε επιστολή τόσο στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα, όσο και στον Άρειο Πάγο, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ύστερα από νέα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Ντραγκόι, η υπόθεση ξανάνοιξε από τον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης