Ακόμη δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου, απετράπησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber alert», από χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης του κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε άμεσα ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν το άτομο. Όπως προέκυψε, επρόκειτο για έναν Έλληνα, 31 ετών.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες ο 31χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το «Cyber alert» της Δίωξης ενημερώθηκε την 30-07-2015 ότι χρήστης κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα εμπεριστατωμένες αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες, και ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» του χρήστη, ο οποίος -όπως προέκυψε- ήταν 45χρονος Έλληνας.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν τον 45χρονο και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε για τις δύο περιπτώσεις θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

– τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
– μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID
– μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης