Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών πραγματοποιήθηκε κλοπή στο περίπτερο της λιμνοδεξαμενής Γέργερης και παράλληλα αφαιρέθηκαν καύσιμα από δημοτικά οχήματα.

Η δημοτική αρχή, για ακόμη μία φορά, κρούει των κώδωνα του κινδύνου και θέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. προ των ευθυνών τους, καθώς τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην επικράτεια του Δήμου Γόρτυνας λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στόχος αγνώστων δραστών έπεσε το δημοτικό περίπτερο που βρίσκεται στη λιμνοδεξαμενή της Γέργερης. Οι κακοποιοί, αφού έσπασαν την εξωτερική είσοδο της περίφραξης του χώρου της λιμνοδεξαμενής, εν συνεχεία παραβίασαν την πόρτα του αναψυκτηρίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν εκεί, όπως ψυγεία, καφετιέρες, κ.τ.λ.. Φεύγοντας, ξήλωσαν τους καθρέπτες του ηλιακού θερμοσίφωνα, τους οποίους και πήραν μαζί τους, όπως και τις μπαταρίες των θερμοσυσσωρευτών.

Λίγα 24ωρα αργότερα, άγνωστοι άδειασαν τα ντεπόζιτα δύο φορτηγών του Δήμου Γόρτυνας που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικό σημείο της Γέργερης, ενώ κλάπηκαν και δύο αγροτικά οχήματα δημοτών, εκ των οποίο το ένα χρησιμοποιήθηκε για ζωοκλοπή.

Ο δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, έκανε εκ νέου αναφορά στην εξόφθαλμη απουσία της αστυνομίας στον Δήμο Γόρτυνας, γεγονός που -όπως τόνισε- έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς οι πάσης φύσης κακοποιοί δρουν κυριολεκτικά ανενόχλητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς καταντάμε γραφικοί, κάθε λίγο και λιγάκι να αναφερόμαστε στην αυταπόδεικτη απουσία της αστυνομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο δείχνουν περίτρανα την αδιαφορία τους, καθώς, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας και τις συσκέψεις που γίνονται, οι υποσχέσεις μένουν στα λόγια κι ο Δήμος Γόρτυνας παραμένει ανοχύρωτος, στο έλεος των εγκληματιών. Πλέον δεν ξέρουμε ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους και να δοθεί επιτέλους λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα. Έχουμε αιτηθεί την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην Αγία Βαρβάρα και παράλληλα έχουμε ζητήσει την εντατικοποίηση των περιπολιών των Τ.Α.Ε. Μεσαράς στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας. Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις που λαμβάνουμε, τίποτε δεν μετουσιώνεται σε πράξη. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς οι πολίτες της Γόρτυνας δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής» ανέφερε σχετικά ο κ. Σχοιναράκης.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης