Σε 6.812.930,64 ευρώ ανέρχεται το ποσό που καταβάλλει κάθε μήνα το Δημόσιο σε μισθώματα για τη στέγαση της Κεντρικής Διοίκησης, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, «σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Στέγασης, όπως αυτό είναι ενημερωμένο έως σήμερα, υφίστανται 2.353 συμβάσεις μίσθωσης κτηρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης (η οποία περιλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Οικονομικών, το ποσό που καταβάλλεται σήμερα μετά την εφαρμογή του Ν. 4081/2012 ανέρχεται συνολικά σε 6.812.930,64 ευρώ μηνιαίως.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι από τις πρώτες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση είναι ο περιορισμός των μισθωμάτων για κτήρια που χρησιμοποιεί το Δημόσιο.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών, με την εφαρμογή των διατάξεων για τη μείωση των μισθωμάτων, το συνολικό ποσό εξοικονόμησης μέχρι στιγμής εκτιμάται σε 3.922.020,38 μηνιαίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης