Έντονη δυσαρέσκεια κατοίκων της περιοχής της πλατείας Αμερικής έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει αύριο το πρωί για την εγκληματικότητα, να δεχθεί και να συζητήσει και με εκπροσώπους ακροδεξιών «συλλόγων» της περιοχής.

Παράλληλα, αύριο το απόγευμα, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλονται, συγκεντρώνονται ακροδεξιές κινήσεις με την ψευδεπίγραφη επωνυμία «Κίνηση πολιτών 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όλα αυτά σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου από κάτοικους της περιοχής.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι οργανώσεις που εκπροσωπήθηκαν στη συνέντευξη, «η πρωτοεμφανιζόμενη “Κίνηση Πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων” επιχειρεί να αποκτήσει ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση “εκπροσώπησης” των κατοίκων της γειτονιάς.

Ξεπερνά τις πραγματικές αιτίες υποβάθμισης της περιοχής (συγκοινωνιακό, καθαριότητα, ανυπαρξία πρασίνου και ελεύθερων χώρων, ανεπάρκεια σχολικών αιθουσών, εγκληματικά κυκλώματα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποσιωπά τις σοβαρές ευθύνες του Δήμου Αθηναίων για μια σειρά ζητήματα αρμοδιότητάς του (υπολειτουργία επί σειρά μηνών των τουαλετών της Πλ. Αμερικής, ανεπαρκής φωτισμός της πλατείας, πλημμελής καθαριότητα και αδιαφορία για σοβαρές εστίες μόλυνσης).

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που πλήττουν εργαζομένους και μικροέμπορους, επιχειρεί να μεταθέσει όλα τα κακά που συμβαίνουν στις πλάτες των μεταναστών που τα τελευταία χρόνια κατοικούν στα πρώην ξενοίκιαστα διαμερίσματα των πολυκατοικιών της συνοικίας».

Ο Θανάσης Κούρκουλας, εκπρόσωπος της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό», η Μαρίνα Βήχου, μέλος της Κίνησης Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, η Λίνα Χρήστου, από το συντονιστικό του 6ου Διαμερίσματος στην «Ανοιχτή Πόλη», η Ελένη Ζωντήρα, μέλος της 6ης τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, η Αρετή Αγραφιώτου, κάτοικος της περιοχής από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της «Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής» και ο Μιχάλης Υδραίος, κάτοικος της περιοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν ότι στην ανακοίνωση-κάλεσμα μίσους οι διοργανωτές της φερόμενης «Κίνησης» καταφέρονται κατά της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για «την πλήρη καταστροφή σε συνοικίες του 6ου διαμερίσματος και την απόγνωση των κατοίκων της».

Συγχρόνως, κατηγορούν τους «κυβερνώντες» ότι «φαίνεται να έχουν σχεδιάσει την άλωση και την απώλεια της ελληνικής ταυτότητας» στην πλατεία Αμερικής, την Κυψέλη και τις περιοχές του 6ου διαμερίσματος.

Όπως καταγγέλθηκε στη συνέντευξη Τύπου, τη λεγόμενη «Κίνηση Πολιτών 6ου Διαμερίσματος» αποτελούν «αγανακτισμένοι» πολίτες από τον Άγιο Παντελεήμονα και Χρυσαυγίτες που είχαν συμμετάσχει στην πρόσφατη απόπειρα ματαίωσης ημερίδας, στην Παλαιά Βουλή, για την απόδοση υπηκοότητας στους μακροχρόνια διαμένοντες αλλοδαπούς στη χώρα και τα παιδιά τους.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στον ρόλο της Αστυνομίας.

«Πιστεύουμε ότι, αν η Αστυνομία τηρήσει απέναντι στους ακροδεξιούς τη στάση ανοχής και συγκάλυψης, που κράτησε στον Αγ. Παντελεήμονα επί μακρά περίοδο, είναι πολύ πιθανό να συμβούν σοβαρές βιαιοπραγίες.
Εφιστούμε την προσοχή προς κάθε κατεύθυνση, πως, αν αύριο υπάρξουν επιθέσεις κατά κατοίκων ή αλλοδαπών, την ευθύνη θα φέρει ακέραια το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης