Υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου που χειρίζονται τα τελευταία 24ωρα οι τοπικές Αρχές. Ένας εκ των διακινητών είναι Αφγανός με γερμανική υπηκοότητα, ο οποίος μάλιστα είναι αξιωματικός του γερμανικού στρατού με εξειδίκευση στις μεταφράσεις.

Η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «την ιδιότητα αυτή επικαλείται ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ωστόσο δεν έχει βάση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα όμως αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι η ιδιότητα αυτή είναι πραγματική και προκύπτει μέσα από έγγραφα. Τόσο ο συγκεκριμένος όσο και ο αδελφός του συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου ενώ επιχειρούσαν να περάσουν από τον έλεγχο προς επιβίβαση σε πτήση τσάρτερ μία μητέρα από το Αφγανιστάν μαζί με το παιδί της.

Οι συλληφθέντες τούς είχαν εφοδιάσει με γνήσια διαβατήρια συγγενικών τους προσώπων, τα οποία θα τα επιδείκνυαν ως δικά τους η μητέρα και το παιδί. Ο αφγανικής καταγωγής νεαρός, ο οποίος υπηρετεί στον γερμανικό στρατό, είχε ταξιδέψει στο Ηράκλειο την τελευταία στιγμή, αφού είχε προηγηθεί το ταξίδι του αδελφού του για τη διευθέτηση των διαδικαστικών. Το ταξίδι θα στοίχιζε σε μητέρα και παιδί 8.000 ευρώ. Με βάση τη δικογραφία, προκύπτει ότι ο σύζυγος είχε προκαταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο ένας ισχυρίζεται ότι ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή προκειμένου λόγω προσωπικής φιλίας να βοηθήσει τη συγκεκριμένη οικογένεια, ο άλλος φέρεται να επικαλείται οικονομικά προβλήματα λόγω τζόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο νεαρός, ο οποίος υπηρετεί στον γερμανικό στρατό, είχε απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές και το 2012 ως εμπλεκόμενος σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στην τότε εμπλοκή του είχε εμφανιστεί με διαφορετικά στοιχεία. Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μετά την απολογία τους στον α’ ανακριτή Ηρακλείου τα δύο αδέλφια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα.

Πηγή: cretalive.gr, εφημερίδα Πατρίς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης