Για πρώτη φορά, ύστερα από 7 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης ΑμεΑ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ), πρόκειται να λειτουργήσει η ειδική διαμορφωμένη πισίνα για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Η πρωτοβουλία της συντήρησης ανήκει στον νέο πρόεδρο του ιδρύματος κ. Νίκο Ντακάκη, ο οποίος, κάνοντας χρήση των χρημάτων επιχορήγησης από τα Κρατικά Λαχεία ύψους 15.000 ευρώ, καταφέρνει να αξιοποιήσει έναν από τους εντελώς ανεκμετάλλευτους χώρους του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πρώτη απογοήτευση που πήρε πριν από 6 μήνες, οπότε ανέλαβε την προεδρία του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ, ο κ. Νίκος Ντακάκης μπόρεσε, χωρίς να περιμένει τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, να προχωρήσει τη συντήρηση του κτηρίου, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που παίρνει το ίδρυμα από κρατικές επιχορηγήσεις.

Το ένα από τα 24 Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ που κατασκευάστηκαν σε όλη την Ελλάδα ήταν και αυτό του Ρεθύμνου, που κάλυψε 2.853 τ.μ.. Σε αυτούς τους χώρους, εκτός από γραφεία και τους χώρους που λειτουργούν τα προγράμματα που τρέχουν, υπάρχουν επίσης και το τμήμα της πισίνας και 6 κοιτώνες που δεν λειτούργησαν ποτέ. Αποτέλεσμα ήταν η εκτεταμένη υγρασία από τη μη συντήρησή τους. Επίσης οι διαρροές και η υγρασία ακινητοποίησαν τα 2 ασανσέρ του χώρου, ενώ υπήρχε και κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Η απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρός του, ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των μέχρι σήμερα ξεχασμένων εγκαταστάσεων. Το τμήμα της πισίνας και οι κοιτώνες, που δε λειτούργησαν ποτέ έως σήμερα, σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα για χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:rethemnosnews

Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης