Άλλαξε σελίδα σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, καθώς στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης πέρασε με καθολική σχεδόν πλειοψηφία η απόφαση για μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό.

Ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα που προβλέπει ο νόμος για τη βιωσιμότητα του οργανισμού και την επιχειρούμενη πανθεσσαλική συγχώνευση των αγροτικών ενώσεων σε μία, την οποία ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε το thessalianews, χαρακτηρίζει ως «μονόδρομο για το μέλλον των αγροτών της Θεσσαλίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σήμερα οι αγρότες της Λάρισας στην ψηφοφορία αποφάσισαν με 92 «ναι», 2 «όχι» και ένα «παρών» η ΕΑΣ Λάρισας να μετατραπεί σε αγροτικό συνεταιρισμό.

Ο κ. Σιδερόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του, καθώς πιστεύει ότι η νέα μορφή της ΕΑΣ θα βρει την αποδοχή των αγροτών, προβλέποντας ότι «5.000 έως 7.000 μέλη σε αρχική φάση θα εγγραφούν στον νέο συνεταιρισμό».

Επίσης, η σημερινή γενική συνέλευση έλαβε την απόφαση ότι η οικονομική συμμετοχή για κάθε αγρότη στο νέο συνεταιρισμό θα είναι στα 150 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σιδερόπουλος συμπλήρωσε ότι «ο νέος συνεταιρισμός θα εφαρμόσει την καινοτομία με τη δημιουργία έξι ομάδων παραγωγών ανά προϊόν», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον συνεταιριστή να απέχει από το νέο εγχείρημα, που θα αποφασίσει για το νέο καταστατικό της ΕΑΣ, τις νέες δράσεις και το μέλλον της περιουσίας της, που ανήκει στον αγροτικό κόσμο της Λάρισας».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης