Αλλάζει η αρχική οδηγία σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, καθώς οι επιστήμονες έκριναν ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα μπορούν να εμβολιάζονται και παιδιά από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών. Έτσι, η ομάδα, η οποία θα αρχίσει να εμβολιάζεται από την ερχόμενη Τρίτη, θα περιλαμβάνει παιδιά από ηλικίας έξι μηνών έως και ενήλικες 49 ετών.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει η αρμόδια επιτροπή για την παρακολούθηση της γρίπης στην Ελλάδα, και τα δύο εμβόλια κρίνονται ασφαλή και για βρέφη από 6 έως 36 μηνών, σύμφωνα και με στοιχεία που προκύπτουν από μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Βρετανίας και άλλων χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 6.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέα γρίπης, ενώ υπολογίζονται στους 400.000-600.000 οι Έλληνες που έχουν νοσήσει εξαιτίας του νέου ιού της γρίπης.

Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 56.000 άτομα, τα οποία εάν προστεθούν στους 600.000, εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 6% του πληθυσμού. Όμως, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, το επιδημικό κύμα της νέας γρίπης δεν σταματάει πριν εξαπλωθεί περίπου στο 50% του πληθυσμού μιας χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 1135, από τον οποίο δίνονται οδηγίες για τη νέα γρίπη, από τον Ιούλιο μέχρι χθες, είχαν τηλεφωνήσει 243.862 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Γιαμαρέλου εξήγησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να κορυφωθεί η επιδημία της νέας γρίπης στη χώρα μας.

Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι όμως δεν έχουν ενεργή νόσο, καθώς και ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης