Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και από τα δυτικά με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα δυτικά και νότια), φαινόμενα τα οποία το διήμερο Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04 θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ μέσα στην Κυριακή διαφαίνεται εξασθένιση και απομάκρυνση του εν λόγω βαρομετρικού χαμηλού, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως ένα νέο θα αρχίσει να μας επηρεάζει ευνοώντας αυτή την φορά την εκδήλωση των περισσότερων φαινομένων στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Όπως φαίνεται, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και προς το βράδυ τις Κυκλάδες, το Σάββατο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Κυριακή πρόσκαιρα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα (κυρίως το Σάββατο) συμπεριλαμβάνονται τόσο το νησί της Κρήτης, όσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.  

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών κυρίως διευθύνσεων, με εντάσεις που θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια κυρίως τμήματα της χώρας.  

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι μέγιστες εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 05/04 και του Σαββάτου 06/04.

Aναλυτικά ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 

Στην Αττική την Παρασκευή θα έχουμε συννεφιά με ίσως κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Η συννεφιά θα πυκνώσει κατά τη διάρκεια της μέρας και μέσα στο βράδυ κύμα βροχής θα αρχίσει να εκδηλώνεται από τα νοτιοδυτικά κινούμενο βορειοανατολικά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, με μέγιστη τους 17 και ελάχιστη τους 10 βαθμούς κελσίου.

Βροχοπτώσεις την Παρασκευή

Για την Αττική, το Σάββατο, θα έχουμε πυκνή συννεφιά με εκτεταμένες βροχές, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι βροχές αναμένεται να γίνουν πιο ασθενείς το βράδυ αλλά δεν θα σταματήσουν εντελώς. Οι άνεμοι ανατολικοί/νοτιοανατολικοί 3-5bfκαι η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με μέγιστη τους 15 και ελάχιστη τους 11 βαθμούς κελσίου.  

Βροχοπτώσεις το Σάββατο

Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της μέρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική την Κυριακή. Μέσα στο απόγευμα ίσως σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μέσα στη νύχτα όμως θα υπάρξει πρόσκαιρη καιρική βελτίωση. Οι άνεμοι ανατολικοί/βορειοανατολικοί 3-5bf θα στραφούν νότιοι/νοτιοδυτικοί το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο με μέγιστη τους 170C και ελάχιστη τους 130C. 

Βροχοπτώσεις την Κυριακή

Συνοπτικά το ΠΣΚ που έρχεται δεν θα είναι τόσο ευχάριστο όσο η βδομάδα που πέρασε καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν όλη τη χώρα.

Η κακοκαιρία το Σάββατο

Η Κρήτη πάλι θα δεχθεί μεγάλες ποσότητες βροχής αλλά και η Αττική, βέβαια δεν θα είναι οι μόνες καθώς τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα. Επιπλέον, λόγω των ισχυρών νοτιάδων, ευνοείται και η μεταφορά σκόνης που θα είναι εμφανής κυρίως στη νότια χώρα. Η θερμοκρασία όμως θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Simeteo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης