Σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση, όσον αφορά στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στον στενό δημόσιο τομέα.

Η τρόικα απαίτησε… αλλά μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα το θέμα της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα. Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.

 Αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, το ζήτημα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης