Αλλάζει… χέρια η μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου η οποία είχε χρεωθεί αρχικά τη μηνυτήρια αναφορά, ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί και η αίτησή της έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Έτσι, η υπόθεση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Καραγιάννη ο οποίος είχε οριστεί εξ’ αρχής ως πρώτος στη σειρά, αντικαταστάτης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ορισμός του κ. Καραγιάννη όπως και της συναδέλφου του Άννας Ζαίρα ως αναπληρωτών, είχε γίνει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αμέσως μόλις ανατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά για περαιτέρω διερεύνηση.

Αιτία για την… αποχώρηση της κας Σπυροπούλου από την υπόθεση, 10 ημέρες μετά την χρέωση της μηνυτήριας αναφοράς Βγενόπουλου, ήταν το γεγονός ότι ο γιος της εισαγγελέως εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία με διευθυντή τον πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία, Μάρκο Φόρο, την έκδοση του οποίου στην Κύπρο αποφάσισε ήδη η ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Η κα. Σπυροπούλου δήλωσε αυτοεξαίρεση στις 23 Μαΐου από την επίμαχη υπόθεση για λόγους ευπρέπειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε οριστεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ως αρμοδία για τις μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών, εν όψει της αποχώρησης από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας του έως τότε αρμοδίου αντεισαγγελέα Α.Π. Εμμανουήλ Ρασιδάκη.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης