Αλεξανδρούπολη: Είχαν στήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο σπίτι τους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 21:55
Αλεξανδρούπολη: Είχαν στήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο σπίτι τους
Ένας 47χρονος και μία 37χρονη συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης για καλλιέργεια κάνναβης.Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία τους, ένα σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας όπου καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία τους, εντόπισαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι δράστες είχαν εγκαταστήσει σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από ειδικούς λαμπτήρες, αυτοσχέδιους ανακλαστήρες και σύστημα εξαερισμού, εντός του οποίου καλλιεργούσαν 4 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,6 έως 1 μέτρου.

Επίσης, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν, 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 23,9 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη και σπόρους κάνναβης, βάρους 2,6 γραμμαρίων και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμειγμένη με καπνό.

Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου εντόπισαν 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη αναμειγμένη με καπνό.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

-4 φυτά κάνναβης

-εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (χρονοδιακόπτες, λαμπτήρες, θερμόμετρο - υγρασιόμετρο, ανακλαστήρες, ανεμιστήρας κ.α.)

-23,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-2,6 γραμμάρια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης με σπόρους κάνναβης

-4 αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη αναμειγμένη με καπνό

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 21:56