Ο κατά το δυνατόν αρτιότερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων σε δράσεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν το θέμα της συνεδρίασης των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π., Δημήτρης Πέτροβιτς, έθεσε, κατά την εισήγησή του, τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν προτάσσοντας την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζοντας την άποψη ότι με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, επανέλαβε την σημαντικότητα της συμμόρφωσης των πολιτών με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τις επί μέρους αρμοδιότητες των μελών του Σ.Ο.Π.Π. ανέφερε ενδεικτικά ότι οι Δήμοι μεταξύ άλλων θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προμήθεια άλατος, την ετοιμότητα των μηχανημάτων τους, τον καθαρισμό αγωγών όμβριων υδάτων, οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων, η Εγνατία Οδός Α.Ε. για τον έγκαιρο αποχιονισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της και σε περίπτωση καταστροφών ο ΕΛΓΑ για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών και οι υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης